This project has moved. For the latest updates, please go here.

Unable to fetch users with LDAP connection - No results found

Aug 2, 2016 at 10:34 AM
Hi,

I have chosen the LDAP route to fetch users but didn't chose any authentication.The connection test is successful.
However when I enter user name in the people picker I get the message no results found.
I have entered the claims mapping used by the SAML token provider and it is highlighted in dark green color.

Is "Enable Augmentation" option mandatory. How it has to be used.

If I choose connect to "SharePoint AD Domain" I can resolve only the users which are already the part of the SharePoint site
Aug 8, 2016 at 2:40 PM
I had a similar issue. A couple of things to check, make sure your claims to windows token service is running in sharepoint.
Also, did you update the c2wtshost.exe.config?

\Program Files\Windows Identity Foundation\v3.5\c2wtshost.exe.config
The following is an example of the configuration file:
<configuration>
<windowsTokenService>
<!--
    By default no callers are allowed to use the Windows Identity Foundation Claims To NT Token Service.
    Add the identities you wish to allow below.
  -->
<allowedCallers>
  <clear/>
  <add value="WSS_WPG" />
</allowedCallers>
</windowsTokenService>
</configuration>
Coordinator
Aug 9, 2016 at 9:44 AM
Hello,
Here is some clarification:
  • C2WTS is never used during user authentication in SharePoint.
  • Augmentation is optional and allows to retrieve group membership of user when he comes back from external STS with his SAML token. It has nothing to do with the people picker.
You can get more information on problem by looking at SharePoint logs and filter on Product/Area LDAPCP

thanks,
Yvan